tirsdag den 29. september 2009

Søgemaskineoptimering - hold øje med ALLE elementer

Når vi taler søgemaskineoptimering er det meget vigtigt at holde øje med ALLE elementer i optimeringen. Det kan sammenlignes med en lystavle med flere tændte grønne lys. Du kan sagtens have slukkede (ikke-optimerede) elementer, men hvis du har blot én rød lampe tændt kan det påvirke HELE dit website.

Lad os tage et eksempel. Du har fået optimeret alle dine nøgleord, din kode validerer, dine links både ind og ud af dit site er i orden.

Men én ting mangler at blive fjernet. Du har noget hvid tekst på hvid baggrund. Du fik det lavet i starten af en smart webdesigner, som fortalte at det skulle bruges som test, og at han nok skulle fjerne det senere. For den besøgende på siden fremstår det som om du har fem-syv centimeters blank område lige over din footer. Hvis du havde markeret området var teksten dukket op...

Teksten er ren søgemaskine-guf, men lider af den voldsomme fejl, at det rent faktisk er et forsøg på at snyde søgemaskinerne. Denne ene røde lampe i dit elskab kan gøre hele dit website værdiløst...

Hvis du tror ovennævnte kun er et eksempel, og næppe sker i virkeligheden, så tager du fejl. Der er rigtig mange som driver forskellige former for grey og black hat teknikker i et forsøg på at snyde sig til en god placering. Nogle af disse metoder er ofte iblandt de ting vi andre bagefter skal rydde op i for at få sluket for de røde lamper.

Så tænk over detaljen når du optimerer et website. Det er vigtigt at alle lamper lyser grønt, og det kræver at du mestrer dit erhverv ordentligt.

Ingen kommentarer: