mandag den 18. oktober 2010

Derfor fortjener negative mennesker ikke DIN opmærksomhed

Lad mig i denne artikel give dig en forklaring på hvorfor negative mennesker ikke fortjener DIN opmærksomhed. Der er flere gode grunde til ikke at spilde sin tid på folk som ved alt bedre selv.

- Uanset hvad du siger, læser de ikke det du skriver
- Du kan ikke vinde en diskussion med folk der mener sig klogere
- Kritik avler kun negative tanker, så brug tiden på god karma i stedet

Ovenstående tre årsager er blandt de bedste grunde til at bruge tid på positive mennesker i stedet. Når du ikke bruger tiden på negative mennesker kan du nå meget mere - og hjælpe mange andre mennesker.

På en konkret nyhedsgruppe var der en person som mente at mit tip om at filtrere mails ikke var nogen "seriøs" information. Hvad han til gengæld overser er, at en filtrering som tager 45 sekunder i et ordentligt mailprogram måske sparer ti minutter i løbet af den næste måned. Den slags besparelser kan synes små, men når en mand som Robert Plank netop anbefaler 100 konkrete bud på hvordan du kan spare mindst 1 minut med hver af hans tip kan du selv gætte dig til hvor meget ekstra tid du kan skaffe dig, hvis du bare bruger halvdelen af hans tips.

Kun den hovmodige overser denne mulighed for at bruge sin tid bedre. Alle eksperter i rationalisering bruger mottoet: "Don't work harder - work smarter" {oversat: "Du skal ikke arbejde hårdere, men smartere"], og det er jo kilden til RIGTIG rationalisering. Fornuftige besparelser handler om at finde områder der ikke gør ondt, men giver et langsigtet afkast.

Det er kun folk i krise som skærer den gren over de selv sidder på, og det er ofte grundlaget for de påstande folk kaster omkring sig.

For dem som synes de ikke får nok ud af at læse denne blog, så er de velkomne til at følge andre kilder. Jeg stræber efter at motivere folk til at se de positive ting frem for at spilde energien, krudtet og det forhøjede blodtryk på folk som slet ikke fortjener det.

Om du synes bedre om et andet produkt er dit valg. Du er velkommen til at anbefale andre ting ved at skrive en kommentar med link til dine egne artikler. Jeg velkommer enhver kommentar i en anstændig tone - selv de kritiske. Men spilde tiden på folk som mangler en prædikestol, det står jeg ikke model til.

Kald det bare arrogant. Jeg kalder det for at bruge tiden på det som er vigtigt: familie, venner, blogning om politik og interessante projekter hvor folk er glade for inspirationen og motivationen.

Ingen kommentarer: