søndag den 7. juni 2009

Brug ALDRIG black-hat teknikker

Nogle eksperter i SEO påstår, at det skulle være svært at score højt i søgemaskinerne uden enten at bevæge sig på grænsen eller overskride hvad der udgør White Hat metoder.

Det kræver lige lidt forklaring. Der arbejdes i søgemaskineoptimering med tre udtryk:

  • White Hat metoder

  • Grey Hat metoder

  • Black Hat metoderWhite Hat metoder
White Hat betyder metoder som er FULDT LOVLIGE og i overensstemmelse med ALLE regler inden for søgemaskinernes retningslinjer. Det indbefatter begreberne: korrekt kodning (af både HTML og CSS), godt og unikt indhold og alt det andet som burde være "almindelig" sund fornuft.

Grey Hat metoder
Grey Hat kendes fra hackerverdenen, og denne type bevæger sig på KANTEN af det LOVLIGE, og er ikke altid helt i overensstemmelse med tanken bag de retningslinjer som søgemaskinerne har opsat. Vedkommende vil satse på at "snyde" sig omkring opbygningen af kvalitet, og vil i forhold til f.eks. opbygning af backlinks ikke være spor generet af at bruge kilder som selv bruger Black Hat metoder til at skaffe sig høj Pagerank. For denne person er håbet, at manipulationen ikke bliver opdaget, og vedkommende vil have travlt med hele tiden at holde sin sti ren hver gang en kilde til backlinks forsvinder.

Black Hat metoder
Black Hat folk er dem som blæser på de langsigtede mål og resultater på nettet. For dem handler det om kortsigtet indtjening, og du vil lynhurtigt kunne genkende disse folk på at de sjældent har projekter der holder ved. De véd at metoderne ikke er fair play, men vælger det alligevel.

Hvilken af ovenstående tror DU har vedvarende resultater?
Hvis du har fulgt ordentligt med her på bloggen vil du allerede nu kunne genkende, at vedvarende resultater kommer af at FØLGE retningslinjerne, og lave et ordentligt fodarbejde.

Sammenlignet med Grey Hat og Black Hat vil du altid skulle gøre en ekstra indsats, men i sidste ende ved vi jo alle, at en ordentlig bygning hviler på et sundt fundament. Du kan sagtens følge reglerne, og få gode resultater, men det kræver, naturligvis, at du sætter dig ordentligt ind i spillereglerne.

Ingen kommentarer: