mandag den 15. juni 2009

Navnet på dit domæne

Det er ganske forbavsende at kigge på domænenavne - i hvert fald i forhold til politiske partier. Jeg ville have troet, at de alle havde valgt deres partibogstav som domænenavn også. Hedder partiet "Socialdemokratiet.dk" eller "Socialdemokraterne.dk" - begge dele er valgt, men hvorfor har man bevidst forbigået "www.a.dk"?

Det eneste "parti", som har valgt bogstavet er faktisk "Junibevægelsen" som har valgt "www.j.dk" som domænenavn.

Hvordan kan man sidde i et partisekretariat hvis man ikke kan håndtere internettet som medie? Det er mig en komplet gåde hvordan man kan være ansat i politik hvis ikke man er i stand til at mestre de medier folk bruger. Hele Obama-kampagnen beviser, med al tydelighed, at internet er FREMTIDEN for politikere.

De Konservatives nyeste site - med mottoet "Frihed til dig" - består ikke en ganske simpel valideringstest. Se blot hér: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.frihedtildig.dk%2F&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0.

Altså arbejdes der med rammesider, som de fleste for længst har forladt. Nye hjemmesider bør, ideelt set, være baseret på ren CSS-styring af designet og så valid HTML, XML, PHP, ASP eller whatever andet du ønsker at arbejde med.

Alt indhold på internettet skal kunne optimeres, og det lader sig ikke gøre ved at vælge den dovne Flash-løsning eller kodning som ikke validerer.

Stay tuned for mere her på bloggen. Efterlad gerne en kommentar... :-)

Ingen kommentarer: