torsdag den 28. maj 2009

Historien om Vordingborg Køkkenet

Når du laver en søgning på "Vordingborg køkkenet" (uden gåseøjne) - prøv det selv herfra: http://www.google.dk/search?hl=da&q=Vordingborg+k%C3%B8kkenet&btnG=S%C3%B8g&meta= så får man stadig dårlig omtale af Vordingborg køkkenet lige efter firmaets egen hjemmeside.


Den kritiske side er lavet i et Word-dokument som bagefter er konverteret til HTML. Der er flere metoder Vordingborg Køkkenet kunne bruge for at score højere i søgemaskinerne.

En metode kunne være at bruge en oversættertjeneste til at oversætte teksten til engelsk og sende den til Google Irland for at få fjernet hjemmesiden på basis af at sagen nu er 9 år gammel. De kunne i samme anledning overveje at vedlægge en oversigt over hvad de dengang havde lært af sagen. Det kunne fremhæves, at der offentliggøres private oplysninger i ordrebekræftelsen osv.

Men dén strategi kan for mange mennesker virke lidt for dyr, og garanterer faktisk ikke at indholdet forsvinder. Faktisk kan det diskuteres hvor høj vægt der skal lægges i negative sider. Martin Thorborg nævner det i sit seneste talkshow der netop handler om internet og rygter. Se artiklen herfra: http://thorborg.tv/rygter-og-twitter.html.

En anden, og nok bedre strategi, er at forholde sig til kritikken og lave en FAQ (også kaldet "OSS" for enten Frequently Asked Questions eller Ofte Stillede Spørgsmål). Skriv de spørgsmål folk stiller, og giv et svar. Det virker!

En anden ting der virker er at optimere ud over den i forvejen meget svære optimeringssituation der eksisterer når der vælges at køre med en Flash-løsning som Vordingborg Køkkenet har valgt. Faktisk kunne det siges, at deres egen webdesigner er med til at fastholde den negative sides gode placering fordi firmaets egne sider ikke bliver optimeret til de helt rigtige placeringer.

Værst af alt er at firmaet er blevet et skoleeksempel inden for SEO, og alle taler om det som et klassisk eksempel på dårlig optimering. Bliv på bloggen, så lærer du meget mere om at optimere dine sider ordentligt.

Ingen kommentarer: