fredag den 8. maj 2009

SEO behøver ikke koste alverden

Det er en absolut misforståelse at søgemaskineoptimering nødvendigvis behøver være dyr. Det er rigtigt, at du kan spare mange penge ved selv at dyrke SEO på dine sider, men hvis du slet ikke er mindet for teknikken bag kan det nogle gange godt betale sig at betale sig fra opgaven.

Du må huske på, at du aldrig bliver god til noget, hvis det ikke interesserer dig. Du skal nemlig være motiveret for at dyrke detaljen i din optimering for at få det ønskede resultat med dit arbejde med at implementere SEO på dine sider.

Når folk spørger: "Hvordan gør jeg ditten-eller-datten" så er der flere svar. Der findes ikke nogen unik opskrift som hver eneste gang dikterer én løsning over en anden. Altsammen afhænger af dine nøgleord, dit indhold, dine mål og dine ønsker.

Det viser sig nemlig ofte, at den forkerte optimering kan have den modsatte effekt. Hvis du ønsker at din blog skal være en hyggelig lille hobbybutik nytter det ikke noget at gøre den super-attraktiv for søgemaskinerne. Du ville lynhurtigt komme til at vokse langt forbi det niveau hvor du kan styre det hele hjemme fra garagen.

Så derfor skal du, før du kommer videre, gøre dig klart:


  • Hvordan er konkurrencen i din niche?

  • Hvordan er dit indhold?

  • Hvad er dine mål? På kort og på langt sigt...

  • Hvad er det du ønsker at opnå?Med ovenstående kan det meget nemt være således, at dine venner har gjort dig opmærksom på de ikke synes du har skrevet nok om dit emne. De har stensikkert ret. Du kan aldrig skrive for meget. Du kan skrive for kedeligt, men aldrig for meget.
Det samme gælder dine mål og ønsker. Vil du være blandt top-10 inden ét år, så skriv dét ned.

Når du har skrevet dine svar på disse fire spørgsmål er det tid til at holde weekend. Mandag fortæller jeg dig hvad du kan bruge dine svar til.

God weekend. :-)

Ingen kommentarer: