søndag den 24. maj 2009

Rækkefølgen i opstarten af en blog

Vi skal i denne artikel kigge lidt nærmere på rækkefølgen i hvordan du starter en blog op. Der er en logisk rækkefølge som kan hjælpe dig til større succes frem for at møde den berømte "væg", uanset om det være sig skriveblokering eller at folk simpelthen bare surfer videre.

Rækkefølgen bør være:


  • Få styr på opsætningen af din blog, herunder temavalg, tidszoner, ping m.v.

  • Slet standardindlæg og opbyg kategorier

  • Skriv et par artikler FØR du placerer Adsense samt bannere

  • Tilmeld til søgemaskiner

  • Vedligehold bloggenFå styr på opsætningen
Du bør få styr på dit design og dine indstillinger — uanset om det er en WordPress-blog på dit eget webhotel eller en blog via Blogger.com. Sørg for at tidszonerne passer, sproget er korrekt, RSS-tilmeldingsikon er med på bloggen etc.

Du kan sagtens FORBEDRE din blog efterfølgende, men den grundlæggende ramme skal være på plads før du begynder at kigge på at putte indhold på din blog. Du forbedrer det system der opbygges, og sikrer en ordentlig optimering fra starten af. Der er tonsvis af blogs der mangler muligheden for at komme med kommentarer ganske simpelt fordi skribenten har sjusket med sin opsætning.

Dette bør ikke ske for dig, når du læser denne blog. Du vil opdage, at dine resultater bliver langt bedre når du laver en ordentlig forberedelse af dit arbejde.

Slet standardindlæg og opbyg kategorier
Hvis du opretter din egen WordPress på dit eget webhotel vil du typisk se et indlæg med titlen "Hello World". Slet dét indlæg. Det kan IKKE bruges til noget som helst. Det samme gælder siden "About", som bør omdøbes til f.eks. "Om forfatteren" eller "Om Poul Madsen" hvis du hedder Poul Madsen...

Oprettelsen af kategorier sikrer at du allerede fra starten af får lavet et godt system til at inddele alle dine indlæg. Mange indlæg kan have flere kategorier, men bør i hvert fald ikke befinde sig i Uncategorized bare fordi du ikke gider oprette nogle mere sigende kategorier.

Skriv et par artikler før reklamerne
Når du nu har oprettet en blog har du også lidt ideer til hvad du vil skrive om. Skriv en introduktion om bloggens formål og en første artikel før du går i gang med at indsætte reklamebannere og Adsense. Det lægger en grundlæggende kurs for bloggen.

Tilmeld til søgemaskiner
Når du har indhold på bloggen kan du begynde at tilmelde søgemaskiner og diverse indeks-sider. Du kan roligt regne med at nogle søgemaskiner er et par dage om at besøge dit domæne, og nu skal du særligt fokusere på næste punkt som er særdeles vigtigt.

Vedligehold bloggen
Du skal nemlig VEDLIGEHOLDE din blog så der hele tiden kommer nyt og godt indhold på siden. Sørg for at skrive lidt ud i fremtiden hvis det er muligt. Så kan du f.eks. skrive når du føler dig inspireret, og så få udgivet dit indhold for den kommende uge selvom du, i princippet, skrev det hele på én bestemt dag.

Sørg for at tilpasse tidspunktet for udgivelsen så tingene virker organiske. Stay tuned for at lære mere om at komme godt i gang.

Fortsat god søndag. :-)

Ingen kommentarer: